Nieuws


September 2023 - Linda schrijft een boek

In de categorie: dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen... ben ik, na heel veel uitstelgedrag, eindelijk begonnen aan het schrijven van een boek. Het boek gaat over mijn oma. Een vrouw die voor mij een belangrijke inspiratiebron was. Een vrouw die zelf zo graag in de spotlights had gestaan. Een vrouw die zichzelf wegcijferde ten gunste van anderen. Een vrouw die opgewekt door het leven ging, maar ondertussen leefde met geheimen en zwaarmoedige gedachtes. Ik doe een poging haar leven te reconstrueren op een manier die haar recht aan doet. Geen idee of ik het kan, maar ik moet het proberen. 

Deze foto is van 10 mei 2009, haar 91e verjaardag en onze laatste foto samen. Ze overleed zeven weken later. 


Juli 2022 - GAY&A gaat door!

Op 8, 15 en 16 juli staat GAY&A, samen met twee andere acts op het podium van het nieuwe Theatercafé Muze in Hilversum.

Boek voor alleen de voorstellingen (EUR 17,50) of boek inclusief een 3-gangendiner (EUR 49,-) via Theatercafé Muze. Scroll naar beneden voor mijn data en zie welke acts er nog meer te zien zijn die avond. 

 

GEWEEST


Juni 2022 - Sandra van Scheppingen van ING Rainbow Lions interviewde me over GAY&A

Ik werd door een oud-collega van ING geïnterviewd over het verhaal achter GAY&A. Sandra poste het interview op Linkedin. Lees hier mijn verhaal. 

De voorstellingen op Zaanpride lopen fantastisch! Ik krijg hele fijne reacties en mooie nagesprekken. Vrijwel alles is uitverkocht. Deze week had niet beter kunnen gaan. 

#pride

 

GEWEEST


3-12 Juni 2022 GAY&A op Zaanpride!

Mijn autobiografische solovoorstelling GAY&A gaat op 3 juni 2022 in première tijdens Zaanpride! 

Ik ga de voorstelling spelen in het atelier achterin de kunstgalerie PLAYroom op de Westzijde 99 in Zaandam. 

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

 

GEWEEST

 


April 2022 - WijZijnAlleen

In april 2022 speel ik in de afstudeervoorstelling WijZijnAlleen van Nouf Rafea. Samen met Maggie Symonds vertellen we een verhaal over vriendinnen die op afstand toch samen zijn. 

Op 8 maart 2022 namen we de trailer op bij Buddy Film Foundation

We spelen eind april bij Artez University of Arts en in het Crea Universiteitstheater in Amsterdam. 

 

GEWEEST


UPDATE april 2021: Fritz wordt gestreamd!

UPDATE mei 2020: Fritz wordt verplaatst!

2-5 mei 2020 Fritz - 75 jaar vrijheid

In het kader van 75 jaar vrijheid is er een toneelstuk gemaakt over het korte leven van de Alkmaarse verzetsheld Fritz Conijn. Ik had de eer om de rol van Valentine Conijn, zijn zus, te mogen spelen. Script en regie lagen in handen van Maarten Elout. De productie is in handen van Superstar Theaterproducties samen met TAQA Theater de Vest in Alkmaar. 

Helaas mochten we de voorstelling in mei 2021 weer niet live spelen. De voorstelling is uiteindelijk gefilmd in de grote zaal van Theater de Vest en op 4 en 5 mei 2021 gestreamd.

Hopelijk mogen we dit mooie stuk ooit weer eens oppakken! 

GEWEEST


7 oktober 2020 Een nieuwe theaterreel!

...en mijn showreel voor Theater is nu ook klaar! 

Bekijk hem hier of klik op de afbeelding.


31 juli 2020 &C Talent Academy Workshop Profilering en Casting van Performer Agency

Onder de bezielende leiding van Oren Schrijver en Cyriel Marijnissen van Performer Agency kregen we vandaag een inspirerende workshop over profilering op social media en "hoe nail ik een casting?". Het was een interactieve dag en ik ging met een hele berg energie, tools en tips naar huis!


21 juli 202o Een nieuwe filmreel!

Ik kreeg het advies van een agent om een aparte filmreel en een aparte theaterreel te maken. Zodat ik deze showreels ook voor aparte castings kan gebruiken. Een goede tip vond ik! Dus ik ben vandaag aan het werk gegaan en de filmreel is inmiddels af! Bekijk hem hier of klik op de afbeelding. En ik hoop natuurlijk dat ik hem heel snel alweer mag aanpassen met nieuwe beelden!

 

De theaterreel volgt later....


23 en 25 juni 2020 &C Talent Academy Masterclasses van Jeroen Spitzenberger 

Omdat we weer fysiek met elkaar in contact mochten komen kregen we eindelijk de vanuit april uitgestelde masterclass van onze ambassadeur Jeroen Spitzenberger! Het werden twee geweldige leerzame en vooral hele leuke dagen. En er wordt zelfs nog een dag gepland! Zo'n ambassadeur wil toch iedereen?


Vanaf september speelt Linda bij Theater Stuiter

Vanaf 14 september 2020 start ik als actrice bij Theater Stuiter. Ik ga meespelen in de twee nieuwe educatieve voorstellingen voor basisscholen: "Kat kan alles" en "Kat aan de Knoppen". Ik heb nog niet eerder in kindervoorstellingen gespeeld en het lijkt me een ontzettend leuke uitdaging! Klik hier voor meer informatie. 


Juni 2020 &C Talent Academy                Workshop Branding & Positionering

Onder leiding van Bram de Leeuw kregen wij als &C Talenten een workshop over Branding en Positionering van jezelf als merk. Wat is nou mijn merkbelofte? Oftewel, waar ligt mijn basis en wat heb ik je te bieden als je met mij een samenwerking aangaat? Deze kernwaarden hebben we uitgewerkt in een zogenaamde "positioneringspiramide". Die van mij ziet er zo uit: 


30 april 2020 Linda in NH Nieuws!

Hoe kijk ik, als startend actrice, aan tegen de Coronatijd? Met zoveel mogelijk hoop en optimisme! Bekijk het leuke item dat Thyra de Groot van NH Media maakte hier of klik op de afbeelding.  


Linda is 1 van de 5 &C Talent Acteertalenten!

Het jaar 2020 begint goed! Ik ben door ambassadeur Jeroen Spitzenberger uitgekozen als 1 van de 5 acteurs die mee mag lopen in het eerste jaar van de &C Talent Academy! We krijgen dit jaar trainingen op het gebied van branding, social media en financiën en een masterclass van Jeroen himself! En verder natuurlijk podium om ons talent te laten zien! Klik hier of op de afbeelding voor meer info.3-5 januari 2020 weer een 52bar weekend

Het weekend van 3-5 januari 2020 sluiten we ons met Stichting Zoeklicht Collectief weer 52 uur met elkaar op om nieuw materiaal te maken. Zondagavond 5 januari 2020 staat er dan een voorstelling, no matter what! De thema's die we dit weekend onderzoeken zijn Voedsel & Nudging. 

GEWEEST


1-9 november 2019 Into the Woods

Samen met Musicalvereniging DOS speelden we Sondheim's musical Into the Woods. Locatie: Polanentheater Amsterdam. Ik mocht in de rol van de Bakkersvrouw vertolken en was tevens de regie-assistent. 

GEWEEST


22 augustus 2019 Mijn eerste Showreel is af!

Na twee dagen achter de computer is het me gelukt om mijn eerste showreel te editen. En ik dacht nog wel niet genoeg materiaal te hebben... Keuzes, keuzes, keuzes... Ik hoop dat ik hem weer snel mag updaten met nieuw materiaal! 

 

 


23 juni 2019 Project 52bar

Samen met Stichting Zoeklicht Collectief gingen we een spannend project aan. Theater-onder-hoge-druk! In 52 uur maakten we een theatervoorstelling over mileuvervuiling en Gamification. Afsluitend werd het resultaat vertoond in het café van de Wisseloord Studio's in Hilversum. Uiteindelijk hadden we een voorstelling van 50 minuten. Leuk om te onderzoeken wat je kunt maken in zo'n korte tijd. Dit biedt ruimte voor toekomstige projecten! 

GEWEEST


1-9 juni 2019 Trapweek

In de week van 1-9 juni studeerde ik af van Theaterschool De Trap. De afstudeervoorstelling was een bewerking van Yasmina Reza's "Le Dieu du Carnage". De regie lag in handen van Marc Wortel

GEWEEST


31 maart 2019 Linda in Nachtgasten! 

In Theater Bellevue. Samen met Anne Rats, Patrick Stoof en Hein van der Heijden. Wat een feestje was dit om te doen! Superspannend en uitdagend en een geweldig ervarings- en leermoment! 

GEWEEST